We are an international player in the dynamic recruitment world.

We give strategic advice and offer innovative solutions to help you attract and retain the right employees.

Our ambition

To make the recruitment world more professional! We do this by helping companies transform, optimize and innovation of all recruitment activities required to attract and retain the right talent.

We provide answers to the following questions

  • How can I, as an organization, attract and retain the right talent through the most appropriate channel and with the right form, while keeping costs down?
  • How do I position my organization in the labor market?
  • How do I ensure that each applicant receives an appropriate candidate experience?
  • How do I ensure a consistent recruitment approach within my organization?
  • How do I ensure that my managers conduct selection interviews in the same, constructive manner?

The founder 

Gusta Timmermans, founder of Recruitment Builders, has over twenty years of experience in recruiting. With her experience in the temporary employment sector
as co-owner of a recruitment and selection agency and her position as head of recruitment at ING Netherlands and ING worldwide she has become an expert in her field.

In her spare time she is chair of Recruiters United, the independent network for recruitment and labor market professionals in the Netherlands.

In addition, she loves to travel and has recently written the book '199 questions for a successful selection interview' in which she not only helps you with all facets of a successful selection interview, but also gives tips and insights into how to build an effective recruitment strategy.

M: +31 6 53 71 86 95

Partners 

Laura Baselaar 

Als Recruitment en Employer Branding specialist met 18 jaar ervaring als (project) manager, adviseur en trainer (gecertificeerd), kan ik u en uw organisatie helpen om het juiste talent aan boord te krijgen. Ik sta bekend als een (creatieve) bouwer, een aanhoudende en baanbrekende innovator die Recruitment and Employer Branding ‘turnarounds’ heeft geleid in verschillende organisaties.

 

Mijn manier van werken: samen, elkaar inspireren en op zoek naar een win-win. Mijn workshops bevatten interactie en diversiteit van werkvormen. Ik deel praktijkvoorbeelden en mijn lessons-learned. Verbind de strategie met pragmatische uitvoering. Deelnemers zullen bij mijn workshops ook zelf direct aan hun case werken. Zodat je de volgende dag op je werk, direct er verder mee kan.

Met de diensten van Recruitment Builders hebben we een duidelijke, onafhankelijke manier van werken en een pragmatische aanpak om verschillende organisaties te adviseren. Om hun Recruitment en Employer Branding te professionaliseren! We ondersteunen in quick wins en langetermijnoplossingen. Dus iedere klant kan dan een (her)start maken, met of zonder ons.

M: +31 6 248 612 74

Jeroen Korteland

Jeroen is een senior expert in Recruitment Optimalisatie. Met zijn no-nonsense aanpak helpt hij organisaties bij het doorgronden van de uitdagingen op het gebied van recruitment. Van planning, sourcing & attraction (Employer and Job Branding), selection, pre-boarding tot aanname van nieuw talent.

Hij adviseert het management en de hiring managers in het nemen van de juiste beslissingen teneinde de ‘recruitment service delivery’ meer waarde te laten toevoegen aan de business. Zijn brede ervaring heeft hij o.a.opgedaan bij banken (ABN Amro, RBS en ING) en internationale opererende IT dienstverleners (Equinix, NetApp, LeaseWeb), semi-overheid (CBS) en kleinere lokaal opererende spelers (IHMG, Otravo en enkele start-ups).

Daarbij is Jeroen gecertificeerd in de afname van diverse online selectie gerichte assessment tools.

Met de diensten van Recruitment Builders hebben we een duidelijke, onafhankelijke manier van werken en een pragmatische aanpak om verschillende organisaties te adviseren. Specifiek om Recruitment en Employer Branding te professionaliseren!

We ondersteunen bij het oppakken van quick wins en adviseren in mogelijke lange termijn oplossingen. Zo kan iedereen die bij ons terecht komt een volgende stap maken en aansluiting houden bij de voor hun relevante kandidaat markten. 

M: +31 6 54 63 88 22

Allard Möller

Met ruim 20 jaar ervaring heeft Allard een indrukwekkende staat van dienst in het werven en selecteren van managers in uiteenlopende disciplines. De afgelopen jaren heeft Allard vele nationale en internationale bedrijven geadviseerd over de inzet van tijdelijke en vaste managers. Zijn kracht is zijn authenticiteit, mensenkennis, het vermogen om de zaken in het juiste perspectief te zien en zijn luisterend oor. Allard heeft een verfrissende en soms onorthodoxe benadering van recruitment vraagstukken.

Met zijn pragmatische aanpak helpt Allard organisaties met het optimaliseren van het hele recruitmentproces. Hij denkt altijd in het belang van zijn opdrachtgever; confronteert; weet feilloos de vinger op de zere plek te leggen; openhartig; respect voor mens en organisatie; integer; gevoel voor bestuurlijke verhoudingen; verbinder; down to earth; grondige kennis van de markt; laagdrempelig; humor; degelijke gesprekspartner.

Met de diensten van Recruitment Builders hebben we een duidelijke, onafhankelijke manier van werken en een pragmatische aanpak om verschillende organisaties te adviseren. Om hun Recruitment en Employer Branding te professionaliseren!

M: +31 6 109 175 14

 


Order here