HET TEAM

Gusta Timmermans

M: +31653718695

Gusta Timmermans heeft ruim twintig jaar ervaring in het recruitment vak. Door haar jarenlange ervaring in de uitzendbranche, als mede-eigenaar van een wervings- en selectiebureau en haar ervaring als hoofd recruitment bij ING Nederland en ING wereldwijd heeft ze zich ontwikkeld tot een expert op haar vakgebied.

Gusta is tevens voorzitter van Recruiters United, het onafhankelijke netwerk voor recruitment- en arbeidsmarkt professionals in Nederland. Ook heeft ze recent het boek ‘199 vragen voor een succesvol selectiegesprek’ geschreven. Hierin helpt Gusta je niet alleen bij alle facetten van een succesvol selectiegesprek, maar geeft ze ook tips en inzichten over hoe je een effectieve recruitment strategie kunt bouwen.

Laura Baselaar

M: +31624861274

Als Recruitment en Employer Branding specialist met ervaring als (project) manager, adviseur en trainer (gecertificeerd), kan Laura organisaties helpen om het juiste talent aan boord te krijgen. Ze staat bekend als een (creatieve) bouwer, een aanhoudende en baanbrekende innovator die Recruitment and Employer Branding ‘turnarounds’ heeft geleid in verschillende organisaties.

Haar manier van werken is: samen, elkaar inspireren en op zoek naar een win-win. Haar workshops bevatten interactie en diversiteit van werkvormen. Tevens deelt ze praktijkvoorbeelden en haar eigen ervaringen en zo verbind ze de strategie met pragmatische uitvoering. Deelnemers zullen bij de workshops ook zelf direct aan hun case werken.

Laura richt zich als strategisch consultant veelal op het trainen van recruitment afdelingen, (internationale) employer branding strategie en EVP ontwikkeling. Met een specialisatie in werkenbijsite strategie.

Jeroen Korteland

M: +31654638822

Jeroen is een senior expert in Recruitment Optimalisatie. Met zijn no-nonsense aanpak helpt hij organisaties bij het doorgronden van de uitdagingen op het gebied van recruitment. Van planning, sourcing & attraction (Employer and Job Branding), selection, pre-boarding tot het aannemen van nieuw talent.

Hij adviseert het management en de hiring managers in het nemen van de juiste beslissingen teneinde de ‘recruitment service delivery’ meer waarde te laten toevoegen aan de business. Zijn brede ervaring heeft hij o.a.opgedaan bij banken (ABN Amro, RBS en ING) en internationale opererende IT dienstverleners (Equinix, NetApp, LeaseWeb), semi-overheid (CBS) en kleinere lokaal opererende spelers (IHMG, Otravo en enkele start-ups).

Jacco Valkenburg

M: +31628257098

Jacco Valkenburg is een recruitment tech expert en een van Nederlands bekendste auteur en blogger (Recruiting Roundtable) op dit gebied. Hij helpt organisaties – zoals TomTom, KPN, Knab, Maersk, Canon e.a. – succesvol bij het verbeteren of uit handen nemen van hun personeelswerving, van strategie tot realisatie. Tevens is hij trainer en eigenaar van Recruiter University. Hij schreef 5 vakboeken waaronder ‘Recruitment 3.0‘ en is co-auteur van de bestseller ‘Solliciteren via LinkedIn’.

Jacco richt zich als strategisch consultant veelal op de technologische optimalisatie van recruitment en talent acquisition. Denk aan ATS keuze en inzet, e-assessments, online screening, tools & innovation.

Aaltje Vincent

M: +31630446827

De kennis en ervaring die Aaltje Vincent in decennia heeft opgedaan in de kandidatenmarkt, bieden bij uitstek een waardevolle toevoeging voor Recruitment Builders. Voor een optimale candidate experience is het van belang dat hiring managers en recruiters goed inzicht krijgen in hun bijdrage daarin. Wat sollicitanten echt willen weten, vertaald Aaltje vanuit haar loopbaanadvies vak naar recruiters. Waar moet je nu als selecteur op letten, bewustwording van potentieel?

Organisaties die veel instroom nodig hebben of een kwalitatieve slag willen maken mbt de candidate experience en selectie, hebben veel baat bij haar inspiratie sessies.

Aaltje sluit als specialist aan bij klant trajecten waar we de candidate- en onboarding experience voor inrichten.


Wouter Hylarides

M: +31683717513

Met zijn achtergrond in Digital Strategy, Customer Experience en Online Recruitment is Wouter Hylarides een toevoeging aan de expertise van Recruitment Builders. Investeringen in digitale toolings voor recruitment zijn enorm, het aantal digitale recruitmenttoolings voor employer branding en candidateportals (ATS) is gigantisch.

Verwachtingen en gedrag van kandidaten en werknemers veranderen daarbij snel en continu. Waar en hoe moet je hier als organisatie nu mee omgaan? Om organisaties te helpen met de digitale transformatie van recruitmentproces stelt Wouter de behoefte van de kandidaat of werknemer centraal. Door het gebruik van candidate journey’s en persona’s creëert hij effectieve online recruitment strategieën (campagnes) en digitale recruitment processen. Dit alles om de juiste match tussen mensen en organisaties mogelijk te maken.

Wouter sluit als specialist aan bij klant trajecten waar de digital candidate journey voor inrichten.

Recruitment-Builders-Gastspreker.jpg

GASTSPREKER

Je kunt Recruitment Builders inhuren als gastspreker, voor gastcolleges, inspiratiesessies voor diverse thema’s binnen de recruitment, employer branding en candidate experience.